Ocazie speciala‎ > ‎

sistem canalizare si piesa racord pentru colectarea apelor pluviale si prevenirea infiltratiilor

postat 5 feb. 2012, 10:43 de Admin oferta-pret.ro   [ actualizat la 5 feb. 2012, 10:45 ]
BREVET DE INVENTIE
sistem de canalizare si piesa racord utilizata in cadrul sistemului

    Inventia se refera la un sistem de canalizare avand o piesa racord care se foloseste in cadrul sistemului. Sistemul conform inventiei cuprinde o retea de apa subterana, deasupra careia este dispus un canal pentru colectarea apelor pluviale, niste camine de vizitare, pentru accesul la reteaua de apa subterana, in vederea efectuarii unor lucrari de inspectie si intertinere curente, fiecare camin de vizitare din canalul pentru colectarea apelor pluviale fiind prevazut, la partea superioara, cu o piesa racord, avand o suprafata centrala conjugata partii exterioare a caminului de vizitare, care se continua cu un guler de protectie, la exteriorul suprafetei centrale fiind prevazute doua suprafete care materializeaza forma canalului pentru colectarea apelor pluviale.
 
    Prezenta inventie se refera la un nou sistem de canalizare si la o piesa racord utilizata in cadrul sistemului mentionat. 
    In prezent, cele mai multe dintre retelele de canalizare sunt dispuse paralele in plan orizontal, Dezavantajele asociate cu aceasta dispunere a retelelor il constituie utilizarea unui spatiu excesiv in plan orizontal, executarea separata a retelelor implicit cu timp, manoperea si costuri ridicate de executie.
    Sunt cunoscute de asemnea din stadiul tehnicii diferite solutii constructive referitoare la dispunerea suprapusa a diferitelor conducte sau cabluri subterane si asigurarea unor camine de vizitare in scopul unui acces facil la diferitele reletel subterane mentionate.
    O prima solutie este dezvaluita in cadrul documentului DE 10023399 A1 ce face referire la un camin de vizitare destinat accesului facil la mai multe tipuri de retele subterane, dispuse inclusiv intr-o maniera suprapusa.
    O alta solutie este cunoscuta din documentul EP 1630464 A2, si care se refera la refacerea retelelor subterane sub o sosea. Solutia dezvaluie dispunerea suprapusa a diferitelor conducte si cabluri subteransi asigurarea unui camin de vizitare pentru lucrarile de inspectie si intretinere curente a retelelor subterane mentionate.
    Prezenta inventie isi propune sa asigure o solutie alterantiva in mod particular adaptata pentru reducerea spatiului, timpului si costului de executie, pentru realizarea retelelor de colectarea a apelor reziduale si pluviale. Intr-un prim aspect, prezenta inventie propune un sistem de canalizare cuprinzand o retea de apa uzata a apelor pluviale, sistemul fiind prevazut cu camine de vizitare pentru accesul la reteaua de apa uzata subterana in vederea lucrarilor de inspectie si intretinere curente, fiecare camin de vizitare din canalul pentru colectarea apelor uzate fiind prevazut la partea superioara cu o piesa racord avand o suprafata centrala conjugata partii exterioare caminului de vizitare si care continua cu un guler de protectie, la exteriorul suprafetei centrale fiind prevazute doua suprafete ce materializeaza forma canalului pentru colectarea apelor pluviale.
    In conformitate cu un exemplu preferat de realizare piesa racord este executata din beton iar forma suprafetei exterioare este selectata dintre o forma rotunda, poligonala sau eliptica.
In conformitate cu un alt exemplu preferat de realizare, gulerul de protectie are o forma selectata dintre o forma inelara, poligonala sau eliptica.
    Intr-un al doilea aspect. prezenta inventie propune o piesa de racord destinata a fi montata la partea superioara a unui camin de vizitare dintr-un canal pentru colectarea apelor uzate din componeneta unui sistem de canalizare in conformitate cu inventia, aceasta prezentant o suprafata centrala conjugata partii exterioare a caminului de vizitare, si care se continua cu un guler de protectie, la exteriorul suprafetei centrale fiind prevazute doua suprafete ce inconjoara gulerul de portectie si care materializeaza forma canalului pentru colectarea apelor pluviale.
Se da in continuarea cu titlu ilustrativ si nu limitativ, un exemplu de realizare a inventiei in imaginile atasata.Comments